Forum Forum Fanów Serialu Ostry Dyżur - ER Strona Główna Forum Fanów Serialu Ostry Dyżur - ER



Wasze ulubione potrawy i przepisy ;))
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Fanów Serialu Ostry Dyżur - ER Strona Główna -> Hyde-Park
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Agnes Carter m.d.
Praktykant



Dołączył: 24 Wrz 2005
Posty: 457
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

 PostWysłany: Pią 10:27, 12 Sty 2007    Temat postu: Back to top

tez jem kanapke z serem:d

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
jolek
Praktykant



Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 473
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Poznań

 PostWysłany: Nie 21:56, 14 Sty 2007    Temat postu: Back to top

Abby Carter napisał:
Nie wiem czy mam na myśli takiego,jakeigo jadłeś, ale kiedy go szykuję wcale nei robi się tak długo Wink I ma swojego wielkiego plusa - gar stoi na gazie i nie tzreba go non-stop pilnować... No i jest mało zmywania^^ a na dodatek pyyycha Wink

jak robisz tego kurczaka? bo ja uwielbiam, ale idąc na łatwiznę robię ekspresowo korzystając z mrożonej mieszanki warzywnej... Smile


Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Abby Carter
Stażysta



Dołączył: 28 Wrz 2005
Posty: 1272
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

 PostWysłany: Nie 22:37, 11 Lut 2007    Temat postu: Back to top

JUż ci piszę Wink

1) Gotuję wodę na ryż, kiedy jest wrząca wrzucam dwie torebki ryżu parboiled, albo brązowego.
2) Pierś kurczaka kroję w kostkę.
3) Biorę dość spory garnek z grubym dnem.
4) na jego dno wlewam odrobinę oleju. Wrzucam 2-3 zabki czosnku (nierozgneicone). Włączam gaz.
5) PO kilku minutach dorzucam pierś z kurczaka i czekam aż się podsmaży.
6) Kiedy kurczak ejst białawy dorzucam 'warzywa na patelnie' =- ale koneicznie te bez ziemniaków!
7) Zalewam to wsyztko dwiema szklankami bulionu. Mieszam.
6) Ryż zdejmuję z gazu (NIEDOGOTOWANY!), wyjmuję z wody, etc.
7) Wrzucam ryż do gara z miesem i wazywami i mieszam. Pryzkrywam i zostawiam w spokoju na czas jakis (na oko^^).
Cool Doprawiam (wedle uznania, osobiscie jestem miłośniczką bazylii, oregano i papryki ;D )
9) Nakłądam na talerze^^

Nawet mój tata je, chociaż warzyw nie znosi^^


Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
jolek
Praktykant



Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 473
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Poznań

 PostWysłany: Wto 21:48, 13 Lut 2007    Temat postu: Back to top

bardzo dziekuję za przepisik, w wolnej chwilce napewno wykorzystam Smile ja poprostu ryż dodawałam dopiero na talerzu... warzyw na patelnię z ziemniakami nie cierpię!!!

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Abby Carter
Stażysta



Dołączył: 28 Wrz 2005
Posty: 1272
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

 PostWysłany: Wto 23:02, 13 Lut 2007    Temat postu: Back to top

ja je lubię, tyle, że wtedy pole do manewru jest węższe Very Happy Ale wczoraj zorbilam nawet dobre^^ Very Happy
połowę paczki warzyw na patelnię z ziemniakami zalałam polową szklanki bulionu wołowego z 1/4 kostki. Dodałam czosnku granulowanego, z braku świeżego (jestem maniaczką czosnku), nieposkapiłam ostrej papryki i pieprzu. To wszystko wstawiłam do piekarnika w naczyniu żaroodpornym (bo gaz w butli mi sie skończył Razz ). POkroiłam szyneczkę w kostkę, dodałam razem z furą bazylii i oregano (ubóstwiam!) do warzyw i tak piekłam. Kiedy było ok dodałam startego na tarce zółtego sera i wybełtałąm Very Happy I było mniami Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
jolek
Praktykant



Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 473
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Poznań

 PostWysłany: Śro 20:28, 14 Lut 2007    Temat postu: Back to top

a ja ostatnio nie mam już czasu na takie kulinarne eksperymenty Sad a zawsze tak to lubiłam... Smile

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Abby Carter
Stażysta



Dołączył: 28 Wrz 2005
Posty: 1272
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

 PostWysłany: Śro 23:02, 14 Lut 2007    Temat postu: Back to top

u mnie z tym czasem róznie bywa Wink Ale jakby nie patrzeć muszę coś jeść, a to głównie ja jestem od gotowania...

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
11_lipiec
Praktykant



Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 368
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chojnice ;)

 PostWysłany: Śro 11:21, 26 Sie 2009    Temat postu: Back to top

Kocham gotować , a jeszcze bardziej piec.
Dla mnie nie ma trudnego dania do zrobienia.
I dodam ,że jak na razie nikogo nie otułam.


Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Jamie Er.
Stażysta



Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 1015
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 1/5

 PostWysłany: Śro 19:09, 26 Sie 2009    Temat postu: Back to top

Kurczę zazdroszczę, bo za wiele to ja nie umiem. Jak mi ulubiona szarlotka wyjdzie to już jest cud:D

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
11_lipiec
Praktykant



Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 368
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chojnice ;)

 PostWysłany: Śro 22:53, 26 Sie 2009    Temat postu: Back to top

Nie mam jak na razie cista popisowego, ale najlepiej mi wychodzi jabłecznik z budyniem i tort rządowy.

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Damian
Praktykant



Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 753
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 1/5

 PostWysłany: Czw 17:27, 27 Sie 2009    Temat postu: Back to top

praktykuję gotowanie pierogów z ziemniakami lub kapusta i grzybami, które uwielbiam

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
11_lipiec
Praktykant



Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 368
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chojnice ;)

 PostWysłany: Czw 17:45, 27 Sie 2009    Temat postu: Back to top

Ja lubie robić z kapustą.

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Jamie Er.
Stażysta



Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 1015
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 1/5

 PostWysłany: Czw 18:19, 27 Sie 2009    Temat postu: Back to top

A ja lubię tylko z serem i toleruję z kapustą i grzybami. A najlepsze dla mnie sa z jagodami... Mniam, mniam:D

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
11_lipiec
Praktykant



Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 368
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chojnice ;)

 PostWysłany: Czw 18:22, 27 Sie 2009    Temat postu: Back to top

Oj jaką ja mam teraz chęć na pierogi. Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
kovac
Lekarz



Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 1605
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kołobrzeg

 PostWysłany: Czw 18:29, 27 Sie 2009    Temat postu: Back to top

Ja też lubię pierogi oprócz tych z serem i ziemniakami. A niedawno miałem jeść okazję z jagodami, mam jeszcze nawet zamrożone Smile

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Fanów Serialu Ostry Dyżur - ER Strona Główna -> Hyde-Park Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następny
Strona 8 z 11

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach